- 2018/2/7
Jardunaldia: “ oinarritutako produktu turistiko gastronomikoa antolatu kalitate bereizia ”
-
Landa Garapeneko Landa Sare Nazionalean (RRN), zuzendariordetzak proposaturik nagusia Turismo-garapena eta iraunkortasuna turismoko estatu idazkaritzaren ministerioaren, energia, Turismo eta Agenda digitala, buruzko jardunaldia antolatu du “ oinarritutako produktu turistiko gastronomikoa antolatu kalitate bereizia ”, otsailaren 22an, 2018ko europako kultur erakundea El Brocense rondan aretoan San frantzisko, z/g, cáceres.
Jardunaldiaren helburuak
- Aukerak aztertzea, kalitate berezia duten turismo-produktuak sortzea nekazaritzako elikagaiak (DO, IGP, eta Espezialitate Tradizional Bermatuak) erakargarri gisa funtzionatzen duten turismo esperientzia sortzeko jakinda, egungo egoera, elikagai horiek turismo-erabilerako eta parte-hartzaileentzako ere bai).
- Produktu gastronomikoen esperientziak ezagutzea (ibilbide) metodoaren bidez sortutako produktu klub (espainiako ardoaren Ibilbideak, ibilbide-urdaiazpiko iberikoa; dastatu Espainia), berriak sortzeko esperientziak bultzatzea, eta landa-inguruneko turismo-eskaintza diversifiquen iraunkorragoa.
- Bide eta bultzatzeko eskualdeen arteko lankidetza-jarduerak egiteko taldeen artean autonomia-erkidegoetako landa garapeneko eta kudeatzaileak, landa-garapenerako programak sustatzeko lankidetza-proiektu gai honi buruz.
Hartzaileak
- Tokiko ekintza taldeak eta kudeatzaile, landa-garapenerako programak.
- Kudeatzaileak turismo administrazio autonomikoak.
- Ordezkari jatorri-deituren zaintzea.
Izena emateko fitxa beteta aurkeztu behar zaiojornadasredrural@mapama.es, berretsi dute beren laguntza eta, behar izanez gero, bidaia-eskaera, hala behar bada.
Duizena emateko epeajardunaldian(asteazkena) amaituko da otsailaren 15 1400 ordu.