- 7/2/2018
Jornada “Producte turístic gastronòmic basat en la qualitat diferenciada”
-
La Xarxa Rural Nacional (RRN), a proposta de la Sotsdirecció General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme, del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, organitza la jornada sobre “Producte turístic gastronòmic basat en la qualitat diferenciada” que tindrà lloc el dia 22 de febrer de 2018 a la Sala Europa de la Institució Cultural El Brocense en Ronda de Sant Francisco, s/n, Càceres.
Objectius de la jornada
- Analitzar les possibilitats de crear productes turístics amb els productes agroalimentaris amb Qualitat Diferenciada (DO, IGP, i Especialitats Tradicionals Garantides) que funcionin com a atractius per a la creació d'experiències turístiques, coneixent la situació actual de l'ús turístic d'aquests aliments i els actors implicats en la seva promoció.
- Conèixer les experiències de productes gastronòmics (rutes) creades amb el mètode club de producte (Rutes del vi d'Espanya, Rutes del Pernil Ibèric, Assaboreix Espanya), amb la finalitat d'animar a la creació de noves experiències que diversifiquin i facin més sostenible l'oferta turística del mitjà rural.
- Proposar idees i vies d'impuls per a actuacions de cooperació interterritorial, entre els Grups de Desenvolupament Rural i gestors autonòmics de Programes de Desenvolupament Rural, per impulsar possibles projectes de cooperació sobre aquest tema.
Destinataris
- Grups d'Acció Local i gestors de Programes de Desenvolupament Rural.
- Gestors de les administracions turístiques autonòmiques.
- Representants de Denominacions d'Origen de productes agroalimentaris.
La fitxa d'inscripció emplenada s'ha de remetre a jornadasredrural@mapama.es, confirmant la seva assistència, i si escau la sol·licitud de viatge si ho precisen.
El termini per a la inscripció en la jornada finalitza el dimecres 15 de febrer a les 14:00 hores.