• 7/2/2018

Jornada “Producte turístic gastronòmic basat en la qualitat diferenciada”

-

La Xarxa Rural Nacional (RRN), a proposta de la Sotsdirecció General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme, del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, organitza la jornada sobre “Producte turístic gastronòmic basat en la qualitat diferenciada” que tindrà lloc el dia 22 de febrer de 2018 a la Sala Europa de la Institució Cultural El Brocense en Ronda de Sant Francisco, s/n, Càceres.

Objectius de la jornada

  • Analitzar les possibilitats de crear productes turístics amb els productes agroalimentaris amb Qualitat Diferenciada (DO, IGP, i Especialitats Tradicionals Garantides) que funcionin com a atractius per a la creació d'experiències turístiques, coneixent la situació actual de l'ús turístic d'aquests aliments i els actors implicats en la seva promoció.
  • Conèixer les experiències de productes gastronòmics (rutes) creades amb el mètode club de producte (Rutes del vi d'Espanya, Rutes del Pernil Ibèric, Assaboreix Espanya), amb la finalitat d'animar a la creació de noves experiències que diversifiquin i facin més sostenible l'oferta turística del mitjà rural.
  • Proposar idees i vies d'impuls per a actuacions de cooperació interterritorial, entre els Grups de Desenvolupament Rural i gestors autonòmics de Programes de Desenvolupament Rural, per impulsar possibles projectes de cooperació sobre aquest tema.

Destinataris

  • Grups d'Acció Local i gestors de Programes de Desenvolupament Rural.
  • Gestors de les administracions turístiques autonòmiques.
  • Representants de Denominacions d'Origen de productes agroalimentaris.

La fitxa d'inscripció emplenada s'ha de remetre a  jornadasredrural@mapama.es, confirmant la seva  assistència, i si escau la sol·licitud de viatge si ho precisen.

El termini per a la inscripció en la jornada finalitza el dimecres 15 de febrer a les 14:00 hores.

Annexos

Programa Provisional [PDF] [340 KB]

Fitxa inscripció [PDF] [234 KB]