• 21/6/2019

Ecoturismo en Parcs Nacionals i Paradors de Turisme

S'han publicat sis fullets digitals que conviden a conèixer, explorar, aprendre i relaxar-se en cinc Parcs Nacionals i en sis Paradors de Turisme pròxims a aquests parcs, mostrant les activitats d'ecoturismo que es poden realitzar en els mateixos, tot això amb l'objectiu d'oferir una experiència única al turista.

La Secretaria d'Estat de Turisme ha creat, al costat de SEGITTUR, sis fullets digitals, que conviden a conèixer, explorar, aprendre i relaxar-se en cinc Parcs Nacionals i en els sis Paradors de Turisme pròxims a aquests parcs, mostrant les activitats d'ecoturismo que es poden realitzar en els mateixos, tot això amb l'objectiu d'oferir una experiència única al turista.

El Parc Nacional de Doñana, l'aiguamoll més important d'Europa en la desembocadura del mític riu Guadalquivir. És possible explorar aquest parc nacional a través de les rutes guiades per observar les espècies més emblemàtiques de la fauna com el linx ibèric, l'àguila imperial o les colònies de flamencs. Gaudeix recorrent a peu les senderes senyalitzades i contempla els horitzons infinits de Doñana!, aprofitant l'escapada per descansar en el Parador de Mazagón.

Parc Nacional de Doñana i Parador de Mazagón [PDF] [12.62 MB]

El Parc Nacional de Monfragüe, amb les seves grans extensions de muntanya mediterrània i de les deveses d'Extremadura, unes de les millors regions d'Europa per al turisme ornitològic. Recorre les senderes del parc nacional i gaudeix dels observatoris i miradors per a albirament d'aus. Allotja't en el Parador de Trujillo, envoltat de la història de la ciutat dels conqueridors.

Parc Nacional de Monfragüe i Parador de Trujillo [PDF] [13.44 MB]

El Parc Nacional dels Becs d'Europa, exponent de la Serralada Cantàbrica i del seu mosaic de paisatges ramaders. Deixa a un costat les presses, veu a caminar per les seves sendes i gaudeix de la fauna i flora de l'alta muntanya, coneixent les seves espècies més emblemàtiques com el quebrantahuesos o el treparriscos. Traspassa aquestes muntanyes recorrent la mítica sendera del Cares, i passa la nit en el Parador de Cangas d'Onís, situat a la primera ciutat i cort de la monarquia asturiana, o si el teu viatge et porta fins a les altes cim de la serralada cantàbrica, gaudeix d'un merescut descans en el Parador de Font Doni

Parc Nacional dels Becs d'Europa i Parador de Cangas d'Onís [PDF] [18.42 MB]

Parc Nacional dels Becs d'Europa i Parador de Font Doni [PDF] [17.88 MB]

El Parc Nacional de la Serra de Guadarrama porta segles enamorant als amants de la naturalesa. Situat en la part oriental del Sistema Central, una cadena muntanyenca de 500 quilòmetres de longitud i com a capritxós resultat de l'orogènia alpina, s'aixeca com una frontera natural entre altiplans. El que s'animi a endinsar-se en Guadarrama trobarà des d'un dels boscos de pi silvestre més impressionants d'Espanya, fins a circs i llacunes glacials o praderíos de muntanya, podent gaudir l'experiència de dormir en el Parador de laGranja , un edifici del conjunt històric del municipi de Sant lldefonso La Granja. 

Parc Nacional de la Serra de Guadarrama i Parador de la Granja [PDF] [26.95 MB]

El Parc Nacional de les Taules de Daimiel, un dels ecosistemes més valuosos de tota Europa. Mereix la pena conèixer aquest aiguamoll de gran valor ecològic i d'una bellesa serena passejant per passarel·les de fusta, observant una gran varietat d'aus, i deixant-se portar pels colors del lloc. El silenci i els prismàtics seran els teus millors aliats per gaudir d'aquest singular oasi, i per acabar la jornada, gens millor que el Parador d'Almagro, un lloc ideal on allotjar-te i crear una història inoblidable sobre els racons d'Almagro, tardes al sol en les terrasses de les seves places, i capvespres únics.

Parc Nacional de les Taules de Daimiel i Parador d'Almagro [PDF] [17.88 MB]

Gaudeix d'aquestes experiències inoblidables, en les quals la naturalesa, la història, les seves gents i el patrimoni no deixaran de sorprendre't.