• 2/4/2013

Miró a la illa Lindau, Baviera

-
  • S'espera la visita de 50.000 persones
  • Turespaña participa amb un pressupost de 7.000 euros

01.04.13. En ocasió de l'exposició que se celebra a la illa de Lindau, Baviera (Alemanya) de l'obra de Joan Miró, coincidint amb l'aniversari de la creació del logo de Turespaña, del que el pintor és autor, la conselleria espanyola de Turisme en Munich participa en la mateixa a fi de potenciar la destinació turística d'Espanya com una destinació cultural.

En els diferents actes que tindran lloc durant l'exposició, que presenta un conjunt de 30 obres, entre aquarel·les, guaches, escultures, cartells i collages, algunes poc vistes per ser de propietat privada, es farà especial referència a Catalunya/Barcelona i Mallorca/Palma com a destinacions en els quals Miró va viure, va crear i es va deixar inspirar. Així mateix, se celebrarà un seminari centrat en l'oferta turística cultural d'Espanya, amb agents de viatges i operadors turístics.

A l'acte inaugural de l'exposició de “Miró en Lindau”, van assistir 700 personalitats del món polític, empresarial, turístic i de mitjans de comunicació no només alemanys, sinó també d'Àustria, Suïssa i França.

El slogan de la participació de Turespaña és "Deixa't inspirar", la qual cosa va centrar la dissertació del conseller de Turisme d'Espanya en Munich, Álvaro Blanco, en l'acte de presentació. L'exposició d'aquestes obres de Miró estarà oberta fins a l'un de setembre.

Lindau, situada en un enclavament turístic estratègic conformat per Baviera, Baden-Württemberg, Àustria i Suïssa, és una illa que rep a l'any uns 3,5 milions de visites. Tota la ciutat ha estat decorada amb cartells i motius mironianos. S'espera que unes 50.000 persones visitin directament l'exposició.

El pressupost total de l'exposició és de 400.000 Euros, que són sufragats per diferents institucions públiques i privades i amb els ingressos que generi el públic visitant. L'aportació de Turespaña “es limita a 7.000 euros, la qual cosa ens permet una presència preferent en tots els actes i documentació que s'estan produint en ocasió de l'exposició”, afirma Álvaro Blanco.