• 19/11/2013

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, l'OMT i l'Ajuntament d'Elx organitzaran en 2014 un congrés internacional de Turisme i Patrimoni Religiós

-
  • Aquest encontre internacional se celebraria al novembre del proper any amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la creixent importància de les manifestacions i festivitats religioses com a factor d'atracció turístic.
  • Espanya va rebre, en 2012, 60.857 turistes amb aquesta motivació principal i, quant als residents espanyols, segons FAMILITUR, aquest mateix any es van realitzar 292.815 viatges per motius religiosos i peregrinacions.

18.11.13. La secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, i l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso, han segellat avui un acord pel qual les tres institucions començaran organitzar un congrés internacional de Turisme i Patrimoni Religiós que se celebrarà, previsiblement, en el mes de novembre de l'any 2014 en la localitat alacantina.

Amb l'organització d'aquest encontre internacional, el Ministeri d'Indústria, l'OMT i l'Ajuntament d'Elx pretenen sensibilitzar a la comunitat internacional sobre la creixent importància de les manifestacions i festivitats religioses com a factor de motivació perquè el turista visiti altres cultures i països.

A més, en aquest congrés internacional de Turisme Religiós es pretén debatre polítiques i estratègies per a la protecció, salvaguarda i la gestió del patrimoni religiós i ressaltar la seva contribució al creixement sostenible de les societats i economies a escala global.

Espanya va rebre, en 2012, 60.857 turistes amb aquesta motivació principal segons l'enquesta EGATUR del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Quant als residents espanyols, segons FAMILITUR, aquest mateix any es van realitzar 292.815 viatges per motius religiosos i peregrinacions amb un creixement interanual de l'1,6%.

Isabel Borrego, Taleb Rifai (Secr. Gral OMT), Mercedes Alonso (Alcaldesa Elche)