• 13/11/2012

Línia ICO Emprendetur Empreses 2012

-

 Emprendetur Empreses 2012: línia de l'Institut de Crèdit Oficial per a empreses turístiques.

Aquesta línia de crèdit de 266 milions d'euros serà finançada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, amb càrrec als pressupostos de la Secretaria d'Estat de Turisme, i gestionada per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que ho inclourà en la seva línia ICO-Inversió 2012.

L'objectiu principal d'aquesta mesura, inclosa en el Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015, és crear un estímul a la inversió en el sector, recolzant a les empreses i autònoms turístics en l'actual marc de restricció financera, així com la progressiva renovació de les infraestructures turístiques del nostre país i la millora de la competitivitat de l'oferta.

Podran ser considerats clients d'aquesta línia de préstecs ICO aquelles empreses, establiments o treballadors autònoms que desenvolupin la seva activitat dins del sector turístic −allotjaments, restauració, agències de viatge, empreses d'intermediació, i altres serveis que complementen l'oferta turística bàsica de cada destinació turística i la prestació de la qual estigui directament orientada al consum pels turistes, incloent també entre elles a museus, balnearis i estacions termals, parcs temàtics, d'atraccions, aquàtics i infantils, etc.−. L'oferta no reglada està exclosa d'aquest tram.

L'import màxim dels préstecs s'estableix en 10 milions d'euros per cada client i any, a amortitzar en 3, 5, 7, o 10 anys amb període de carència.

L'obertura de la comercialització al públic del Tram de Finançament i la relació d'entitats col·laboradores pot consultar-se a través del següent enllaci: Línia ICO Emprendetur Empreses

Instituto de Crédito Oficial