• 16/10/2012

Signatura de Conveni amb l'Associació Espanyola de les Pequeño i Mitges Ciutats Vitivinícolas (ACEVIN)

-

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de Turespaña, signa un acord amb l'Associació de Ciutats del Vi.

  • S'emmarca dins de les accions del Pla Nacional i Integral de Turisme que es proposa convertir el patrimoni enogastronómico del nostre país en un factor de competitivitat.
  • La gastronomia és la principal motivació del viatge per més del 10% dels turistes internacionals que visiten Espanya.
  • El Club de Producte Turístic s'àmplia a cinc noves destinacions: Camp de Cariñena, Roda, Txacolí d'Àlaba, Iecla i Ronda.

16.10.2012. La Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, i el President de l'Associació Espanyola de les Pequeño i Mitges Ciutats Vitivinícolas (ACEVIN), Diego Ortega Abengózar, han signat avui el nou conveni de col·laboració entre ambdues institucions que servirà, entre altres coses, per ampliar el Club de Producte Turístic a cinc noves destinacions: Camp de Cariñena, Roda, Txacolí d'Àlaba, Iecla i Ronda.

Firma de Convenio con ACEVIN Les actuacions a desenvolupar en aquestes destinacions seran les d'assistència, suport i assessorament necessaris per a la creació i certificació de les Rutes.

Un altre dels objectius d'aquest acord és continuar amb la col·laboració i treballs que venen desenvolupant la Secretaria d'Estat de Turisme i ACEVIN en la promoció de les ciutats sòcies així com en la difusió, adequació i gestió dels sistemes, procediments i processos en l'àmbit de la qualitat del sector turístic.

El plazo para la ejecución de las actuaciones será el de un año natural, contado a partir del día siguiente al de la firma del convenio y la subvención asciende a 50.000 euros. 

Espanya compta amb un ric patrimoni cultural, natural i enogastronómico que constitueix una important oferta turística diferenciadora i és la base per a una diversificació territorial i de mercats. Per aquest motiu aquest acord s'emmarqui dins d'una de les mesures del Pla Nacional i Integral de Turisme com és posar en valor el patrimoni enogastronómico del país i convertir-ho en un factor de competitivitat.

De fet, la gastronomia és la motivació d'almenys el 10% dels turistes internacionals que ens visiten, elevant-se fins al 30% en el cas d'algunes regions del país.

Acevin és una associació representativa de les ciutats vinícoles amb presència associativa en gran part del territori espanyol i té, entre altres finalitats: promoure i col·laborar en les accions concretes –com la turística- que tinguin per finalitat el desenvolupament i la diversificació econòmica de les comunitats dels socis. Així mateix facilita des de les institucions i administracions públiques des de la local a l'europea, les adaptacions i iniciatives que siguin necessàries per incrementar la competitivitat de la indústria vinícola, i en qualsevol cas mantenir i elevar el nivell de benestar econòmic i social de les ciutats membres.