Brexit Turisme

S'estima que Espanya ha rebut en 2019, 83,7 milions de turistes internacionals, dels quals aproximadament 18 milions provenien del Regne Unit constituint-se així al nostre principal mercat, sent Espanya la destinació líder al mercat britànic. La sortida del Regne Unit, de la Unió Europea amb acord no suposarà grans canvis per al turisme ja que les relacions entre tots dos països, en aquest àmbit, estan molt consolidades.

Acord de sortida

El 8 de desembre de 2017 es va publicar un informe conjunt Regne Unit-Unió Europea que marca les línies principals de l'Acord de sortida. Aquest informe va ser aprovat pel Consell Europeu del 14 i 15 de desembre de 2017.

Ciudadanos

Actualment el Regne Unit ja està fora de l'acord Schengen pel que, tant els ciutadans britànics com els ciutadans espanyols, ja passen un control fronterer en els seus viatges entre els dos països. Des de fa anys és suficient amb mostrar un document nacional d'identificació (DNI, en el cas espanyol) però a qualsevol moment es podria tornar a una situació en la qual seria necessari presentar el passaport obligatòriament. El Regne Unit no té l'equivalent al DNI pel que els ciutadans britànics necessiten portar el passaport en tots els seus viatges a la zona Schengen.

Algunes preguntes bàsiques:

Es podrà viatjar entre Espanya i el Regne Unit para viatges de negocis?

Es facilitaran permisos d'entrada temporals per a persones viatjant per motius de negocis.

Serà necessari sol·licitar un visat?

S'establirà la no necessitat de visat per a visites de curta durada.

És necessària alguna vacuna?

No, no és necessària cap vacuna.

Informació sobre aquests aspectes

Empreses

Algunes preguntes bàsiques:

Es produiran traves al transport de persones o mercaderies?

Se signaria un complet Acord de Transport Aeri, i acords que permetin un accés al mercat comparable per a operadors terrestres de transport de mercaderies i persones.

Per accedir a totes les preguntes freqüents, accedeixi a través del bàner inferior “Totes les FAQs sobre el Brexit”

d'Interès

Organismes