• 10/7/2014

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme presenta l'aplicació "Mundial de Vela Santander 2014"

-
  • L'app es promocionarà al portal oficial de turisme d'Espanya www.spain.info
  • La política d'Open Data de l'Ajuntament de Santander forma part de l'estratègia d'aquesta app, gràcies a la qual SEGITTUR ha obtingut part dels continguts.

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, va presentar a Santander el passat 11 de juny l'aplicació turística desenvolupada per al Mundial de Vela de Santander, que se celebrarà del 8 al 21 de setembre. 

L'app “Mundial de Vela Santander 2014” ha estat presentada per la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, l'alcalde de Santander, Iñigo de la Serna, el president de SEGITTUR, Antonio López d'Àvila, i el director general adjunt del Mundial de Vela Santander 2014, Alejandro Abascal.

Presentación de la App Mundial de Vela Santander 2014

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, conscient de la importància que les noves tecnologies tenen per donar resposta a les necessitats del turista, ha impulsat la creació de l'app “Mundial de Vela Santander 2014”, que ha estat desenvolupada per SEGITTUR.

Aquesta aplicació a més permetrà captar informació dels turistes, de manera anònima. Aquestes dades ajudaran a conèixer millor els seus hàbits i comportament i, per tant, a ser més eficients en la gestió de la destinació. Així mateix, cal destacar l'estreta col·laboració amb l'Ajuntament de Santander, que ha permès, gràcies a la seva estratègia de “Open Data”, l'ús de les seves bases de dades per generar part del contingut a l'aplicació.

L'app, que està en espanyol i anglès i disponible en Android (pròximament també en IOS), recull informació específica i geolocalizada de diferents punts d'interès, recursos turístics i informació pràctica (restaurants, comerços, hotels, agenda cultural, transport) de la ciutat de Santander i de la regió, i inclourà les experiències turístiques de la regió publicades en www.spain.info.

A més, inclourà tota la informació del Mundial de Vela amb funcionalitats que aporten valor al visitant de l'esdeveniment i al regatista com el tipus de vaixells en les regates, llistat de participants, seguiment de regates en temps real, classificació després de cada jornada i condicions atmosfèriques, entre unes altres.

Els usuaris podran interactuar amb l'app, creant els seus propis punts turístics amb fotos o rutes, compartint amb les seves xarxes socials, valorant els recursos turístics existents o comentant la marxa de les regates.

L'aplicació serà promocionada al portal oficial de turisme d'Espanya www.spain.info.