• 12/11/2012

Guardonis Mèrit Turístic

-

El Consell de Ministres concedeix, a proposta del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, les Medalles i Plaques al Mèrit Turístic

  • El cuiner Martín Berasategui ha estat distingit amb la Medalla al Mèrit Turístic a la Promoció.
  • La Medalla al Mèrit Turístic a la Innovació ha recaigut en Abel Matutes Prats per la reconversió de l'Ushuaia Beach Hotel i la revitalització de la Platja d’en Bossa a Eivissa.
  • Alejandro del Castillo i Bravo de Laguna, Medalla al Mèrit Turístic pels extraordinaris serveis prestats al Turisme, és l'artífex del pla estratègic per reconvertir “Maspalomas, Costa Canària” en destinació d'oci i descans.
  • El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme lliura cinc modalitats de Medalles i dues de Plaques al Mèrit Turístic.

08.11.2012 El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, la concessió de les Medalles i Plaques al Mèrit Turístic que el seu objectiu és distingir a aquelles persones, institucions, empreses o destinacions que, de manera notable i extraordinària, hagin contribuït al desenvolupament, foment i promoció del turisme.

La Medalla al Mèrit Turístic a la Innovació ha recaigut en Abel Matutes Prats, vice-president executiu d'empreses Matutes i Director General de Festa Hotel Group, qui ha demostrat, amb la reconversió de l'Ushuaia Beach Hotel, la seva capacitat d'innovació després de convertir-se en referent de la transformació i revitalització de la Platja d’en Bossa (Eivissa).

El cuiner Martín Berasategui rebrà la Medalla al Mèrit Turístic a la Promoció. Berasategui és el cuiner espanyol amb més estrela Michelin (set en total). La seva carrera desenganxa a partir de 1993 quan inaugura el seu restaurant en Lasarte, aconseguint en un any el seu primer estel Michelin, i la segona tres anys després.

Amb la Medalla al Mèrit Turístic en Sostenibilitat i Qualitat ha estat distingit Miguel Ángel Fernández Torán, president del Grup Balnearis de Muntanya, format pels balnearis de Cofrents i Xulella a València, Montanejos i Benassal a Castelló, i Baños de Montemayor a Càceres. L'empresari valencià ha apostat tenaçment per la qualitat i la innovació com a estratègies de negoci.

La Medalla al Mèrit Turístic a la Internacionalització ha estat concedida a Eugenio de Quesada i Carlos Ortiz (ex aequo) per haver creat conjuntament la Conferència Iberoamericana de Ministres i Empresaris de Turisme (CIMET), eficaç instrument per a la internacionalització de les empreses turístiques espanyoles a Iberoamèrica.

Alejandro del Castillo i Bravo de Laguna, comte de la Vega Gran de Guadalupe, ha estat distingit amb la Medalla al Mèrit Turístic per extraordinaris serveis prestats al turisme. En 1961 va convocar el concurs internacional d'idees “Maspalomas, Costa Canària” el resultat de la qual va ser un pla estratègic per convertir aquells arenals en destinació d'oci i descans per a milions d'europeus.

Plaques al Mèrit Turístic

La Placa al Mèrit Turístic a la col·laboració públic-privada per a la modernització de destinacions madures serà per a Meliá Hotels International pel projecte Calviá Beach Resort a Mallorca, innovadora oferta d'allotjament i oci, que ha permès el reposicionamiento d'una oferta mitjançant l'aportació d'un valor afegit diferencial.

Finalment la Comunitat Autònoma d'Extremadura rebrà la Placa al Mèrit Turístic en destinacions emergents gràcies als models de desenvolupament turístic que ve utilitzant i per saber canalitzar la promoció dels seus recursos naturals sobre la base dels seus actius monumentals potenciant la seva imatge de destinació ben coneguda en els circuits nacionals i destinació emergent en els internacionals