• 20/11/2012

Programa Emprendetur Joves Emprenedors i Programa Emprendetur R+D+i

-
  • S'obren dos nous trams de finançament del programa Emprendetur, un dirigit a menors de 40 anys i, el segon, a empreses amb projectes de R+D o amb productes innovadors.
  • Es tracta de préstecs amb condicions més favorables a les ofertes pel mercat i, en el cas dels joves emprenedors, no serà necessària la presentació de garanties.

20.11.12. El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme obre a partir d'avui dues noves línies de finançament del programa Emprendetur, dotades amb 48 milions d'euros. Aquests préstecs estan dirigits a joves emprenedors en turisme i empreses amb projectes de R+D o amb productes innovadors. 

Les dues actuacions van encaminades a facilitar l'accés a fonts de finançament que permeti als emprenedors innovadors en turisme  engegar els seus projectes. Es tracta de préstecs amb condicions més favorables a les ofertes pel mercat i, en el cas dels joves emprenedors, s'elimina un dels principals obstacles que es troben com és la presentació de garanties. 

Amb el programa Emprendetur es dona resposta al previst en el Pla Nacional i Integral de Turisme (PNIT) 2012-2015, en el qual s'apunta que els joves emprenedors són el col·lectiu que actualment té un major potencial per introduir la innovació en la gestió de l'oferta turística, encara que aquesta capacitat es veu minvada mentre existeixin obstacles per a l'accés a fonts de finançament necessàries per constituir el cabdal llavor dels seus negocis i el llançament dels seus projectes. 

Així mateix, el PNIT destaca que l'enorme riquesa de recursos turístics encara per explotar al nostre país constitueix una oportunitat de negoci immillorable per a emprenedors innovadors amb iniciativa i bon coneixement de les eines de gestió necessàries. D'aquí aquesta actuació que encaixa en una sèrie de mesures que aspira a estimular la capacitat innovadora en el si de la indústria turística espanyola.

Programa Emprendetur Joves Emprenedors

La dotació per a aquest tram ascendeix a 20 milions d'euros. El programa està dirigit a idees de negoci dutes a terme per emprenedors menors de 40 anys o empreses que tinguin menys de 2 anys de vida i l'edat mitjana de la qual dels socis sigui igual o inferior a 40 anys, relacionades amb innovació i turisme, i enquadrades dins de les línies del PNIT.

Aquestes ajudes pretenen facilitar el desenvolupament de models de negoci innovadors que millorin la competitivitat i rendibilitat del sector turístic espanyol; fomentar la incorporació al teixit turístic empresarial de joves emprenedors innovadors; i recolzar l'engegada dels projectes innovadors desenvolupats per joves emprenedors.

Entre les característiques cal subratllar que el préstec serà a un interès fix del 5,05%, amb un percentatge de fins a un 100% finançable amb un import màxim d'1.000.000 euros, 2 anys de manca, 5 anys d'amortització i no es demanen garanties.

Programa Emprendetur R+D+i

Aquest programa, dotat amb 28 milions d'euros, comprèn dos subprogrames: el primer enfocat a projectes de R+D relacionats amb innovació tecnològica i turisme, i el segon, dirigit a projectes vinculats amb el desenvolupament de productes innovadors en tecnologia i turisme.

L'objectiu d'aquests dos subprogrames és recolzar la recerca i desenvolupament aplicat a productes del sector turístic; enfortir els processos de R+D+i en el sector turístic; impulsar el desenvolupament de productes turístics innovadors que millorin la competitivitat i rendibilitat del sector turístic espanyol; i facilitar a les empreses l'accés a desenvolupaments innovadors per a la millora dels seus productes turístics amb la finalitat de la internacionalització dels mateixos.

Entre les característiques destaca el  préstec al 5,05%, amb un màxim finançable del 75% i amb un import màxim d'1.000.000 euros, 5 anys d'amortització, i garanties per un import del 36% del préstec concedit.

Aquests dos nous trams de finançament s'uneixen al ja comercialitzat Emprendetur Empreses, dotat amb 266 milions d'euros, que el seu objectiu és l'augment de la inversió en infraestructures turístiques, eficiència energètica i la incorporació de tecnologies i accessibilitat de col·lectius amb necessitats especials així com la generació d'ocupació, tant directe com induït.

Per a més informació, consulti el següent enllaci www.innpulsaturismo.eswww.innpulsaturismo.es