• 12/11/2012

Galardoes Mérito Turístico

-

O Consello de Ministros concede, a proposta do Ministerio de Industria, Enerxía e Turismo, as Medallas e Placas ao Mérito Turístico

  • O cociñeiro Martín Berasategui foi distinguido coa Medalla ao Mérito Turístico á Promoción.
  • A Medalla ao Mérito Turístico á Innovación recaeu en Abel Matutes Prats pola reconversión do Ushuaia Beach Hotel e a revitalización da Praia d’en Bossa en Eivissa.
  • Alejandro do Castelo e Bravo de Lagoa, Medalla ao Mérito Turístico polos extraordinarios servizos prestados ao Turismo, é o artífice do plan estratéxico para reconverter “Maspalomas, Costa Canaria” en destino de lecer e descanso.
  • O Ministerio de Industria, Enerxía e Turismo entrega cinco modalidades de Medallas e dúas de Placas ao Mérito Turístico.

08.11.2012 O Consello de Ministros aprobou hoxe, a proposta do Ministerio de Industria, Enerxía e Turismo, a concesión das Medallas e Placas ao Mérito Turístico cuxo obxectivo é distinguir a aquelas persoas, institucións, empresas ou destinos que, de maneira notable e extraordinaria, contribuísen ao desenvolvemento, fomento e promoción do turismo.

A Medalla ao Mérito Turístico á Innovación recaeu en Abel Matutes Prats, vicepresidente executivo de Empresas Matutes e Director Xeral de Festa Hotel Group, quen demostrou, coa reconversión do Ushuaia Beach Hotel, a súa capacidade de innovación tras converterse en referente da transformación e revitalización da Praia d’en Bossa (Eivissa).

O cociñeiro Martín Berasategui recibirá a Medalla ao Mérito Turístico á Promoción. Berasategui é o cociñeiro español con máis estrella Michelin (sete en total). A súa carreira despega a partir de 1993 cando inaugura o seu restaurante en Lasarte, conseguindo nun ano a súa primeira estrela Michelin, e o segunda tres anos despois.

Coa Medalla ao Mérito Turístico en Sustentabilidade e Calidade foi distinguido Miguel Anxo Fernández Torán, presidente do Grupo Balnearios de Montaña, formado polos balnearios de Cofrentes e Chulilla en Valencia, Montanejos e Benassal en Castelló, e Baños de Montemayor en Cáceres. O empresario valenciano ha apostado tenazmente pola calidade e a innovación como estratexias de negocio.

A Medalla ao Mérito Turístico á Internacionalización foi concedida a Eugenio de Quesada e Carlos Ortiz (ex aequo) por crear conxuntamente a Conferencia Iberoamericana de Ministros e Empresarios de Turismo (CIMET), eficaz instrumento para a internacionalización das empresas turísticas españolas en Iberoamérica.

Alejandro do Castelo e Bravo de Lagoa, conde de la Vega Grande de Guadalupe, foi distinguido coa Medalla ao Mérito Turístico por extraordinarios servizos prestados ao turismo. En 1961 convocou o concurso internacional de ideas “Maspalomas, Costa Canaria” cuxo resultado foi un plan estratéxico para converter aqueles areais en destino de lecer e descanso para millóns de europeos.

Placas ao Mérito Turístico

A Placa ao Mérito Turístico á colaboración público-privada para a modernización de destinos maduros será para Meliá Hotels International polo proxecto Calviá Beach Resort en Mallorca, innovadora oferta de aloxamento e lecer, que permitiu o reposicionamiento dunha oferta mediante a achega dun valor engadido diferencial.

Finalmente a Comunidade Autónoma de Estremadura recibirá a Placa ao Mérito Turístico en destinos emerxentes grazas aos modelos de desenvolvemento turístico que vén utilizando e por saber canalizar a promoción dos seus recursos naturais sobre a base dos seus activos monumentais potenciando a súa imaxe de destino ben coñecido nos circuítos nacionais e destino emerxente nos internacionais