• 20/11/2013

SEGITTUR lliura a la Vila Joiosa el full de ruta per convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent

-
  • la Vila Joiosa és la primera destinació en el qual es fa la radiografia per diagnosticar la seva situació com a Destinació Turística Intel·ligent.
  • la Vila Joiosa se sumeixi a les noves tecnologies i en uns dies estrenarà les apps turístiques “Spain Feedback” i “Experience Spain. la Vila Joiosa”.

la Vila Joiosa (Alacant), 21 de novembre de 2013.- La Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR) ha lliurat avui a l'Ajuntament de la Vila Joiosa un avanç del full de ruta per a la seva progressiva conversió en Destinació Turística Intel·ligent, projecte que s'emmarca en el Pla Nacional i Integral de Turisme (PNIT) 2012-2015 del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Aquest full de ruta respon a l'acord de col·laboració de col·laboració que van signar SEGITTUR i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, com a projecte pilot per al desenvolupament d'actuacions tecnològiques en matèria turística que permetessin que la localitat alacantina es transformés en una Destinació Turística Intel·ligent. 

la Vila Joiosa s'ha convertit en la primera destinació al que se li realitza aquest diagnòstic, que ha posat de manifest l'esperit innovador de la Vila, així com la seva aposta per l'accessibilitat del municipi i sostenibilitat mediambiental, mentre que reflecteix la necessitat de potenciar l'ús de les noves tecnologies en la destinació.

En aquest sentit, recomana l'elaboració d'un Pla Estratègic de Gestió i Promoció Turística en el qual l'ús de la tecnologia per a la promoció de la Vila és la clau. Per a això, proposa instal·lar punts d'accés wifi per al turista, impulsar l'ús de les aplicacions per a dispositius mòbils i avançar cap a l'oficina turística del S.XXI, on les TIC seran protagonistes.

En matèria d'accessibilitat i sostenibilitat, el municipi està molt conscienciat i el seu treball es veu reflectit, ja que el 98% de la via pública és accessible, així com les seves platges i museu, per la qual cosa solament es proposa incrementar la informació que sobre aquest aspecte s'ofereix en el municipi.

Per a l'Ajuntament, el full de ruta plantejat suposa una aposta decidida per la innovació en l'ús de les noves tecnologies per al desenvolupament turístic de la Vila Joiosa, la qual cosa permetrà oferir una sèrie de serveis turístics que contribuiran a millorar l'experiència de la visita als turistes, alhora que s'obtindrà més informació sobre el comportament del turista en la destinació, s'incrementarà la competitivitat de la destinació i millorarà la qualitat de vida dels residents. 

En aquest context, la Vila Joiosa ha fet un pas més amb la presentació de dues aplicacions turístiques, que s'estan desenvolupant per SEGITTUR, i que estaran disponibles en els propers dies: Experience Spain la Vila Joiosa, una guia de viatge que dona informació dels diferents atractius de la localitat alacantina als seus visitants, i Spain Feedback, que permet conèixer el nivell de satisfacció del turista després del seu viatge mitjançant una enquesta.  

En l'acte de presentació han participat la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, l'alcalde-president de la Vila Joiosa, Jaime Lloret, i el president de SEGITTUR, Antonio López d'Àvila.

  Presentación en Villajoyosa