• 25/3/2015

Convocatòria premis EDEN 2015

-

Logo Comisión Europea- EDEN

Un any més, Espanya participa a través de la Secretaria d'Estat de Turisme, en el Projecte EDEN ( “European Destinations of Excelence” –Destinacions Europees d'Excel·lència) de la Comissió Europea, que en 2015 aconseguirà la seva setena edició.

L'objectiu del Projecte EDEN és atreure l'atenció sobre el valor i la diversitat de les destinacions europees, i donar a conèixer aquelles destinacions emergents en els quals s'estan desenvolupant iniciatives de turisme sostenible.

Cada país participant, tria en cada convocatòria a una destinació EDEN, que passa a formar part de la “Xarxa de destinacions EDEN”. Aquesta xarxa permet l'intercanvi de bones pràctiques entre les destinacions i accions de promoció i màrqueting internacional.

En l'actualitat, formen part de la xarxa 119 destinacions de 26 països diferents. Més informació sobre la xarxa en el següent enllaci: xarxa EDEN

En la present edició, l'objectiu és contribuir a realçar la visibilitat d'aquelles destinacions turístiques europeus emergents que hagin desenvolupat iniciatives noves de la seva oferta turística basades en l'especificitat de la gastronomia local. Els candidats hauran de ser destinacions que ofereixin experiències turístiques autèntiques i desenvolupin una gestió social, cultural i ambiental sostenible.

El procés de selecció consta amb dues fases. En una primera fase, les CCAA triaran d'entre totes les candidatures rebudes a una destinació que presentaran a la Secretaria d'Estat de Turisme. En una segona fase, la Secretaria d'Estat de Turisme triarà un “guanyador” i 4 finalistes.

La destinació “guanyadora” rebrà el guardó en una cerimònia que se celebrarà entre Juny i Agost de 2015, i passarà a formar part de la Xarxa EDEN.

Per sol·licitar les bases de la convocatòria i per a qualsevol dubte o aclariment, dirigeixi un email a sgcooperacion@tourspain.es.