• 26/9/2013

Dia Mundial del Turisme

Avui 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme.

Avui 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme. Un sector que mou un bilió de dòlars i que desplaça a més de mil milions de turistes internacionals a l'any, al que cal sumar entre 5.000 i 6.000 milions de turistes més que viatgen als seus propis països, segons dades de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

Els nombres demostren el pes del turisme en l'economia mundial, però I a Espanya?

Espanya és líder mundial en turisme, ja que ocupa el segon lloc per volum d'ingressos després d'EUA i és el quart lloc més visitat del món, després de França, EUA i la Xina. Això significa que el turisme té una gran importància per a l'economia espanyola, representant el 11% del Producte Interior Brut i l'11,8% del total de l'ocupació.

Alhambra GranadaPalacio de Oriente, Madrid

Espanya és una destinació atractiva per als turistes, ja que ofereix moltes possibilitats, que van des del tradicional sol i platja, amb 8.000 quilòmetres de costa, a la cultura amb 44 béns declarats Patrimoni de la Humanitat i 11 reconeguts com a Patrimoni Immaterial, la qual cosa ens converteix al tercer país amb major nombre de béns inclosos en la llista de la UNESCO. A més, de comptar amb una de les millors pinacoteques del món, entre les quals destaca el Museu del Prado.

  Baile españolPinchos, España

Però no solament això, la nostra gastronomia és reconeguda mundialment des de la cuina tradicional a la cuina d'avantguarda. Sense oblidar-nos de la nostra naturalesa, amb un alt valor ecològic i diversitat d'ecosistemes peninsulars i insulars on gaudir d'espais naturals excepcionals, que ens converteix al primer país d'Europa en paratges naturals protegits.

Playa, TarifaGomera

Espanya és considerada per molts com un de les millors destinacions per gaudir experiències i conèixer una altra manera de vida. Fins i tot els propis espanyols som conscients que hem de descobrir la destinació que portem dins.

Feliç Dia Mundial del Turisme!