• 30/6/2013

Impuls turístic i empresarial de la illa de la Palma

-

El Ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, s'ha compromès en una recent visita a la Palma a abordar una sèrie de mesures d'impuls al turisme i al desenvolupament empresarial

Gran Observatorio (Grantecan) 01.07.2013. La Palma ha sofert en l'última campanya una caiguda brusca del nivell d'estades hoteleres hagut de com a causa immediata a la deterioració de la connectivitat aèria tant per al turisme peninsular com en el turisme centreeuropeu. Com a factor de fons, l'illa ve assistint a una pèrdua progressiva d'identitat i atractiu com a destinació turística singular, especialitzat en paisatgisme, senderisme i turisme de naturalesa.

La Palma, coneguda a nivell regional com “l'illa bonica”, compta amb paratges singulars d'extraordinària bellesa com el Parc Nacional de la Caldera de Taburiente o el Bosc dels Til·lers, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO i atractius com els volcans de Sant Antonio i Teneguía, sorgit de l'erupció de 1971. L'Illa posseeix un dels cels de major qualitat astronòmica a nivell mundial i és la seu, en el Roque dels Nois, dels Observatoris de l'Institut Astrofísic de Canàries (IAC), la instal·lació del qual més espectacular és el Gran Observatori (Grantecan) inaugurat en 2009.

Per activar l'economia de la Palma, el dilluns 1 de juliol de 2013 s'ha desplaçat a la Illa una delegació ministerial per debatre amb les autoritats insulars i municipals, i amb l'empresariado, la posada en pràctica d'una sèrie d'actuacions del Ministeri per a l'impuls turístic i empresarial de la Illa.

La delegació va estar composta pel Director General de TURESPAÑA, el President de la Societat Estatal SEGITTUR, el Director General de l'Institut de Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), el Sotsdirector de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), la Sotsdirectora d'Economia Digital de l'entitat empresarial RED.ES, la Directora de Desenvolupament Corporatiu de l'Empresa ENISA, i un representant de la Sotssecretaria, unitat que coordinarà la programació i desenvolupament de les diferents mesures que s'acordin. El Ministeri va convidar a aquest encontre a les autoritats d'AENA, organisme depenent de Foment i responsable de l'aeroport de la Palma.

El desplaçament des de Madrid d'aquesta delegació ministerial ha tingut com a objecte recaptar informació i suggeriments de les autoritats illenques i locals i de l'empresariado sobre la situació del turisme i els principals sectors associats i sobre les possibilitats d'actuació, en l'àmbit de les competències del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, i obrir una via de dialogo per a l'elaboració d'un programa d'actuacions que el Ministre desitja emprendre de suport a la Illa.