Inauguració del Parador de Lorca

La inauguració del nou Parador de Lorca va comptar amb la presència d'importants personalitats.

fotos Parador de Lorca

En l'acte oficial d'inauguració, el passat mes de juliol de 2012, es va comptar amb la presència de la seva Majestat la Reina Donya Sofia; el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; el president de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárdel; l'alcalde de Lorca, Francisco Jódar i la presidenta de Paradors de Turisme, Ángeles Alarcó.

Els seus 76 habitacions -65 dobles, nou suites de saló i dos més adaptades per als minusvàlids-, piscina coberta, zona de relax, salons panelables per a convencions, i la seva cuina de primer nivell, amb productes recentment extrets de l'horta murciana, ho converteixen en una peça mestra dins de la xarxa de 94 Paradors Nacionals.

Les estades que alberga són àmplies, modernes i amb una decoració a prova dels gustos més exquisits. L'edifici s'assenta sobre un disseny contemporani mantenint al seu torn un estil tradicional amb les parets de pedra, que atorguen una sensació de calidesa i fomenten el seu atractiu turístic.

Aquest nou Parador “Castillo de Lorca” gaudeix d'una privilegiada situació per trobar-se dins d'un dels llocs més significatius de l'entorn del que pren el seu nom; el castell de Lorca. A causa de l'altura, ofereix al visitant exquisides vistes sobre la localitat i l'oportunitat d'allotjar-se al costat d'un espai històric d'incalculable valor, ja que representa l'encontre de les tres cultures que es van donar a Lorca (islàmica, jueva, cristiana) i que van propiciar que aquest enclavament anés declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument el 3 de juny de 1931.

Vídeo turístic promocional del nou Parador de Lorca