- 07/02/2018
Xornada “Produto turístico gastronómico baseado na calidade diferenciada”
-
A Rede Rural Nacional (RRN), por proposta da Subdirección Xeral de Desenvolvemento e Sustentabilidade Turística da Secretaría de Estado de Turismo, do Ministerio de Enerxía, Turismo e Axenda Dixital, organiza a xornada sobre “Produto turístico gastronómico baseado na calidade diferenciada” que terá lugar o día 22 de febreiro de 2018 na Sala Europa da Institución Cultural O Brocense en Rolda de San Francisco, s/n, Cáceres.
Obxectivos da xornada
- Analizar as posibilidades de crear produtos turísticos cos produtos agroalimentarios con Calidade Diferenciada (DO, IGP, e Especialidades Tradicionais Garantidas) que funcionen como atractivos para a creación de experiencias turísticas, coñecendo a situación actual do uso turístico destes alimentos e os actores implicados na súa promoción.
- Coñecer as experiencias de produtos gastronómicos (rutas) creadas co método club de produto (Rutas do viño de España, Rutas do Xamón Ibérico, Saborea España), co fin de animar á creación de novas experiencias que diversifiquen e fagan máis sustentable a oferta turística do medio rural.
- Propor ideas e vías de impulso para actuacións de cooperación interterritorial, entre os Grupos de Desenvolvemento Rural e xestores autonómicos de Programas de Desenvolvemento Rural, para impulsar posibles proxectos de cooperación sobre este tema.
Destinatarios
- Grupos de Acción Local e xestores de Programas de Desenvolvemento Rural.
- Xestores das administracións turísticas autonómicas.
- Representantes de Denominacións de Orixe de produtos agroalimentarios.
A ficha de inscrición cuberta débese remitir a jornadasredrural@mapama.es, confirmando a súa asistencia, e no seu caso a solicitude de viaxe se o precisan.
O prazo para a inscrición na xornada finaliza o mércores 15 de febreiro ás 14:00 horas.