• 07/02/2018

Xornada “Produto turístico gastronómico baseado na calidade diferenciada”

-

A Rede Rural Nacional (RRN), por proposta da Subdirección Xeral de Desenvolvemento e Sustentabilidade Turística da Secretaría de Estado de Turismo, do Ministerio de Enerxía, Turismo e Axenda Dixital, organiza a xornada sobre “Produto turístico gastronómico baseado na calidade diferenciada” que terá lugar o día 22 de febreiro de 2018 na Sala Europa da Institución Cultural O Brocense en Rolda de San Francisco, s/n, Cáceres.

Obxectivos da xornada

  • Analizar as posibilidades de crear produtos turísticos cos produtos agroalimentarios con Calidade Diferenciada (DO, IGP, e Especialidades Tradicionais Garantidas) que funcionen como atractivos para a creación de experiencias turísticas, coñecendo a situación actual do uso turístico destes alimentos e os actores implicados na súa promoción.
  • Coñecer as experiencias de produtos gastronómicos (rutas) creadas co método club de produto (Rutas do viño de España, Rutas do Xamón Ibérico, Saborea España), co fin de animar á creación de novas experiencias que diversifiquen e fagan máis sustentable a oferta turística do medio rural.
  • Propor ideas e vías de impulso para actuacións de cooperación interterritorial, entre os Grupos de Desenvolvemento Rural e xestores autonómicos de Programas de Desenvolvemento Rural, para impulsar posibles proxectos de cooperación sobre este tema.

Destinatarios

  • Grupos de Acción Local e xestores de Programas de Desenvolvemento Rural.
  • Xestores das administracións turísticas autonómicas.
  • Representantes de Denominacións de Orixe de produtos agroalimentarios.

A ficha de inscrición cuberta débese remitir a jornadasredrural@mapama.es, confirmando a súa  asistencia, e no seu caso a solicitude de viaxe se o precisan.

O prazo para a inscrición na xornada finaliza o mércores 15 de febreiro ás 14:00 horas.

Anexos

Programa Provisional [PDF] [340 KB]

Ficha inscrición [PDF] [234 KB]