• 26/11/2017

Jornada de presentació del Club de Producte Turístic Castells i Palacios d'Espanya, el 30 de novembre, al Castell de Belmonte (Conca)

-

La Secretaria d'Estat de Turisme, juntament amb l'Associació de Castells i Palaus Turístics d'Espanya, organitzen una Jornada de Presentació del Club de Producte Turístic Castells i Palacios d'Espanya, que tindrà lloc al Castell de Belmonte (Conca), el 30 de novembre de 2017. 

Introducció 

Els castells i palaus d'Espanya són referències claus en la història d'Espanya i constitueixen un llegat d'incalculable valor patrimonial i històric únic al món. En països del nostre entorn com Regne Unit o França, constitueix una de les seves principals ofertes turístiques, no obstant això i malgrat la nostra riquesa, a Espanya encara no han estat aprofitats turísticament de forma integral. Tenim exemples d'accions localitzades, algun pla de dinamització centrat en castells (ej: Castells i Batalles de Jaén), no obstant això fins avui, no s'havia treballat a configurar un producte turístic prenent com a element principal els castells i palaus on mostrar la història d'Espanya i un patrimoni incalculable, complementat amb experiències turístiques noves, que formarien part d'una oferta turística rica, diferent i singular. 

En l'estratègia turística de la Secretaria d'Estat de Turisme, es contempla l'impuls del turisme cultural amb la finalitat de propiciar la creació de nous productes que captin demanda de consumidors i contribueixin al desenvolupament econòmic i a la creació d'ocupació. El producte turístic Castells i Palacios d'Espanya s'està desenvolupant amb aquest objectiu, i per a això cal comunicar-ho i presentar-ho a tots aquells actors implicats en el seu impuls, com a gestors de Castells d'interès històric i turístic, gestors de les administracions turístiques, Entitats Locals, associacions de consumidors interessats en aquest producte, etc. 

A aquest efecte s'ha organitzat aquesta Jornada al Castell de Belmonte on es presenta el club de producte turístic Castells i Palacios d'Espanya, i permetrà conèixer amb detall aquesta iniciativa i com formar part d'ella. 

Destinataris 

  • Administracions Autonòmiques competents en la gestió d'alguns castells i palaus en representació del monument que gestionen 
  • Administracions Locals competents en la gestió d'alguns castells i palaus en representació del monument que gestionen
  • Empreses gestores de castells i palaus, i propietaris
  • Empreses proveïdores de serveis turístics complementaris

Programa

Programa de la Jornada Castillo de Belmonte (Conca) [PDF] [621 KB]

Més informació

Per ampliar informació, contactar amb info@castillosypalacios.es